Hydrofoberen

Hydrofoberen is het aanbrengen van een beschermende coating die uw gevel vocht en vuilafstotend maakt. De coating voorkomt dat vocht van buitenaf doordringt laat waterdamp van binnenuit evengoed ontsnappen. Hierdoor voorkomt u vochtdoorslag,vorstschade en reductie van warmte-isolatie. En ander voordeel van een beschermde gevel is dat algen,mos en atmosferische vervuiling zich minder snel hechten aan uw gevel. Uw gevel blijft dus langer mooi. Een goede coating heeft een werking van ongeveer 10 jaar.
Hydrofoberen is uitermate geschikt voor poreuze zuigkrachtige minerale bouwmaterialen zoals baksteen,pleisterwerk,kalkzandsteen,gasbeton en gewapend beton.

Wij kunnen u helpen uw gevel te beschermen, alvorens de gevel gehydrofobeerd kan worden moet hij eerst gereinigd worden(met uitzondering van nieuwbouw) en gaaf zijn. Er mogen dus geen scheuren in het voegwerk zitten. Er zijn verschillende soorten impregneer op de markt. Afhankelijk van het soort ondergrond en de zuigkracht wordt bekeken welk product en behandeling past bij uw gevel. Meerdere behandelingen kunnen noodzakelijk zijn.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.